ورود | ثبت نام

رای ثبت نام در این دوره بر روی این لینک کلیک کنید

معرفی دوره
از كار انداختن ضامن عنوان
از كار انداختن ضامن نویسندگان
از كار انداختن ضامن چکیده و واژگان کلیدی
از كار انداختن ضامن مقدمه
از كار انداختن ضامن روشها
از كار انداختن ضامن یافته ها
از كار انداختن ضامن بحث
از كار انداختن ضامن مراجع و مرجع‌نگاری
از كار انداختن ضامن تقدیر و تشکر
از كار انداختن ضامن ضمیمه

محتوا و ساختار مطالب در مقدمه را شرح دهید.

رسالت بخش مقدمه در يك مقاله پژوهشي، بيان كردن سوال اصلي مورد مطالعه و جاي دادن آن در بستر آنچه از مطالعات قبلي در مورد موضوع پژوهش ميدانيم است. اطلاعات زمينه اي كه نشان ميدهند چرا سوال اصلي مطالعه مورد توجه و پژوهش قرار گرفته و يافته هاي مرتبط در آن زمينه كه توسط ساير دانشمندان به دست آمده است، در بخش مقدمه مطرح ميشوند. در واقع بايد مشخص شود كه مطالعه شما قرار است به پژوهش درباره كدام خلا در دانش (knowledge gap) بپردازد. در همين راستا در پايان مقدمه، در پاراگراف آخر، هدف مطالعه تصريح ميشود.

پس، در قسمت مقدمه باید به ترتيب به  سوالات زير پاسخ دهید:

1. مسئله مورد پژوهش چیست؟
مسئله مورد پژوهش را شرح دهید. تحقیقات مرتبط با موضوع آن سوال را به صورت خلاصه مطرح کنید تا زمینه و بستر لازم برای آشنایی خواننده مقاله با موضوع مورد پژوهش شما فراهم شود.

2. چرا این مسئله مهم است؟
با ارائه مروری بر متون مرتبط خواننده را توجیه کنید که چرا موضوع مورد پژوهش شما مهم است. مشخص کنید که مطالعه شما به کدام سوال یا نیاز پاسخ داده نشده، یا روش آزمون نشده میپردازد و کدام یافته های مطالعات قبلی را قصد دارید به چالش بکشید یا گسترش دهید.

3. شما چه راه حلی (یا چه قدمی به سوی حل) این مسئله پیشنهاد میکنید؟
به صورت خلاصه فرضیه یا فرضیات، سوال یا سوالات پژوهشی و طرح تجربی کلی پژوهش را بیان کنید.

در مقدمه سعی کنید سیر بیان مطالب از عام (مطالب عمومی پذیرفته شده و جنبه های کلی تر موضوع) به سمت اختصاصی (موضوع مورد پژوهش شما) باشد. مهمترین قسمت مقدمه پاراگراف آخر است که هدف و فرضیه شما را دقیقا مشخص می سازد. بيان هدف مطالعه تصريح ميكند كه سوال اصلي مورد مطالعه چه بوده و لذا متغير اصلي مورد پژوهش را مشخص ميكند. فرضيه توضيحي است كه براي برخي مشاهدات پيشنهاد ميكنيد و در واقع پاسخي غيرقطعي به سوالي است كه قبل از آن مطرح كرده ايد. در این قسمت همچنین میتوانید در چند کلمه طرح مطالعه (study design) را مشخص سازید.

برخي اديتورها بر اين عقيده هستند كه نتايج اصلي مطالعه بايد در پايان مقدمه به صورت خلاصه آورده شوند اما بسياري نظري خلاف اين دارند چرا كه چنين خلاصه اي در چكيده ظاهر ميشود و نبايد در مقدمه تكرار شود؛ ضمن آنکه جریان مطالب مقاله را نیز بر هم میزند. لذا از خلاصه كردن نتايج درپايان مقدمه پرهيز كنيد مگر آنكه اسلوب مجله هدف شما منطبق بر اين سبك باشد.

در تهيه يك مقاله پژوهشي معمولا توصيه ميشود كه ابتدا قسمت روشها و سپس يافته ها نوشته شود. سپس مقدمه و به دنبال آن بحث و در پايان چكيده مقاله به نگارش در آيد.